Praktijkinformatie Sportzorg Cilia van de Camp

Tarieven

 • Schouder, nek en rug behandeling € 35
 • Accent op benen, per half uur € 22,50
 • Sportmassage, per blok van 50 minuten € 40
 • Hotstone massage € 45 voor 50 minuten

SCAS gecertificeerd

Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) heeft als doel sportmasseurs op regionaal niveau in contact te brengen met andere sportzorgprofessionals, zoals de sportarts en sportfysiotherapeut, en ze daarmee een plaats te geven in de sportzorgketen. Hiervoor is  een nieuw kwalificatieprofiel ontwikkeld; de Sportzorgmasseur. De Sportzorgmasseur is een verdieping  van het vak sportmassage.

Klachtenprocedure NGS

Als u niet tevreden bent over de communicatie, de kwaliteit of over iets wat de masseur heeft gedaan of juist niet heeft gedaan, bespreek dit dan eerst met de masseur. Zo lang de masseur niet weet dat u ontevreden bent, kan de masseur niets doen aan uw ontevredenheid. Als u er samen niet uitkomt of als u het lastig vindt om een gesprek met de masseur aan te gaan, dan kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris.

Vergoedingen

 • FBTO: in de module Conditie & Fitheid zit vergoeding sportzorgmassage van maximaal € 150 per jaar
 • Interpolis heeft geeft uit de collectieve aanvulling MeerHockey een vergoeding van 50% tot maximaal € 50 per jaar
 • Zilveren kruis geeft via de collectieve verzekering van de werkgever of sportbond een vergoeding van maximaal € 50 per jaar
 • Bij NOC/NSF hebben atleten met een A-, B- en HP-status de mogelijkheid een rekening in te dienen.

Technieken en methoden

 • Triggerpoint; behandelen van spierknopen die ontstaan in spiervezels 
 • Hot stone massage voor diep ontspanning
 • Traditionele sportmassage
 • o.a. ook bindweefselmassage, hoofdpijnmassage en voetreflexmassage.

Mijn behandeldoelen

 • Ik zoek naar een snelle doorlooptijd tussen diagnose stellen, vaststellen van diepere oorzaken, behandelen en oefeningen meegeven voor thuis
 • Voor mensen met stress gerichte massages geven op totale ontspanning.
 • Gericht werken op behandeling van de klacht.

Triggerpoint therapie

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan. 

Hotstone massage

Hotstone massage wordt ervaren als een echte, ontspannende weldaad voor lichaam en geest. Daarnaast heeft een hotstone massage nog vele andere effecten. Zo wordt, onder andere, het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Bindweefselmassage

Deze massagevorm is uitstekend te combineren met en te integreren in andere massage- en behandelvormen, zoals bijvoorbeeld sportmassage. Bindweefselmassage is ook bij uitstek geschikt om therapeutisch toe te passen.

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem. Bijna iedereen heeft in zijn leven wel eens hoofdpijn gehad. Hoofdpijn komt in vele verschillende vormen voor en kent enorm veel verschillende oorzaken. Er zijn diverse vormen van hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, chronische dagelijkse hoofdpijn, kindermigraine en aangezichtspijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed kunnen functioneren in het dagelijks leven. Oorzaken van hoofdpijn is zeer divers en niet altijd traceerbaar. Bij de hoofdpijnmassage worden de spieren van de schouders en nek losgemaakt. Ook de slapen, het gezicht, de schedelrand en het hoofd worden gemasseerd. Door bepaalde drukpunten ervaar je direct vermindering van de klachten.

Voetreflexmassage

Bij voetreflexmassage wordt er gewerkt met reflexpunten op de gehele voet, met het accent op de voetzool. Deze punten corresponderen met de interne organen en de diverse structuren binnen het bewegingsapparaat. Door de belangrijkste, relevante reflexpunten te vinden en te behandelen wordt er een positieve invloed uitgeoefend op de lichaamsdelen waaraan de cliënt klachten ondervindt.