Cilia van de Camp 150px

​Nekklacht / schouderklacht behandelen

​Adviezen van Sportzorg Cilia van de Camp

​Veel mensen hebben vaak last van schouderpijnen en nekklachten. Dat maakt normaal functioneren lastig. Voor mensen met dat type klachten buedt Sportzorg Cilia van de Camp de Dry needle Therapie aan.


​Dry Needle Therapie, een vorm van triggerpointtherapie

​Effectief bij acute nekpijn & schouderpijn

​Onderzoekers hebben onderzocht wat het effect is van dry needling (vorm van triggerpointtherapie) van triggerpoints (spierknopen) in een aantal nek- en schouderspieren bij een vrouw die acute, aspecifieke nekpijn had. De vrouw had sinds een verhuizing last van nekpijn en had in het verleden al vaker nekklachten gehad. De vrouw kon haar nek minder ver bewegen dan normaal en had minder kracht in haar armen. Ook werd haar nekpijn erger wanneer men op triggerpoints in een aantal spieren (m. trapezius descendens, m. levator scapulae, m. supraspinatus en m. infraspinatus) drukte.

Ze kreeg tweemaal een dry needling behandeling in bovenstaande spieren en kreeg daarnaast geen andere vormen van behandeling.

​Resultaten van het onderzoek

​De onderzoekers namen de Neck Disability Index (vragenlijst over het effect van nekklachten op het dagelijks functioneren) en de Quadruple Visual Analog Scale af (meetinstrument om pijnscore in kaart te brengen). Dit deden ze direct na de twee behandelingen. Na de dry needling behandelingen had ze minder pijn en was ze minder beperkt in haar dagelijks functioneren. Dit verschil was dusdanig groot dat het verschil klinisch relevant was voor de patiënte. Dit artikel heeft zich gefocust op pijn en de beperking in het dagelijks functioneren en niet zozeer op de beweeglijkheid van de nek en de kracht in de armen. Daarin zag men na de behandelingen dan ook alleen verbetering in het naar rechts buigen van de nek. De andere bewegingen van de nek en de kracht in de armen bleven nagenoeg gelijk.

​Als je last hebt van nek of schouders is dit mogelijk een oplossing voor je

Dry needling therapie van een aantal nek- en schouderspieren (m. trapezius descendens, m. levator scapulae, m. supraspinatus en m. infraspinatus) heeft de pijn en de beperking in het dagelijks functioneren van de patiënte met acute nekpijn verminderd.

Bron
Pavkovich, R. et al. (2015). The use of Dry Needling for a subject with acute onset of neck pain: a case report. The International Journal of Sports Physical Therapy, 10 (1), 104-113.
Dry Needle Therapie

Sportzorg Cilia van de Camp voor de beste sportzorgmassage

Sportzorg Cilia van de Camp levert al jaren en aan heel veel mensen met sportklachten de beste zorg om je weer fit te maken en te houden. Als je intensief beweegt is het goed om je spieren de zorg te geven die ze verdienen en bij klachten is het zaak je zo goed mogelijk te begeleiden voor het realiseren van herstel en revitalisatie. Wil je net als de vele honderden sporters alleen het beste voor je spieren, kies dan ook voor Sportzorg Cilia van de Camp.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.