Cilia van de Camp 150px

​​Hooikoorts aanpakken met kinesiotape ...

​Adviezen van Sportzorg Cilia van de Camp

​Veel mensen kijken met zorgen naar het voorjaar. Hooikoorts kan knap lastig zijn en zorgt voor veel irritatie. Echt genieten van het voorjaar kan meestal niet en daarom wil Cilia van de Camp helpen je voorjaar tot een fijne tijd te maken.


​Mijn tips ​om hooikoorts aan te pakken met kinesiotape

​Wat is hooikoorts?

​​Hooikoorts is een soort allergische reactie op bepaalde soorten stuifmeel van grassoorten, planten of bomen. Je kunt last hebben van een jeukende neus, loopneus, prikkende ogen en je keel kan droog worden. Je bent sneller vermoeid en kan benauwd zijn. Kortom, geen fijne ervaring.

​Wat kun je doen?

​Veel mensen proberen hulpmiddelen, zoals zalf, spray, oogdruppels en zo. maar alle middelen delen dat ze langdurig gebruikt moeten worden. 

Tegenwoordig is er nog een andere oplossing om de klachten van hooikoorts te reduceren, namelijk kinesiotape. De nieuwe toepassing van kinesiotape zorgt er voor dat de klachten, veroorzaakt door hooikoorts, binnen een aantal dagen sterk gereduceerd wordt. Althans dat is de theorie. Wetenschappelijk bewijs is hiervoor niet. Er zijn wel verscheidende positieve ervaringen van fysiotherapeuten die patiënten hebben behandeld met kinesiotape tegen de hooikoorts. Er zijn op internet ook verscheidende positieve gebruikersverhalen te lezen. De kinesiotape kan voor het behandelen van hooikoorts aangebracht worden op de borst en rug. De kinesiotape beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel ook het longgebied.

Normaal gesproken is één behandeling met kinesiotape (medical taping) genoeg om de klachten voor een langere periode aanzienlijk te reduceren. Het is echter aan te bevelen meerdere behandelingen met kinesiotape te ondergaan. Meerder behandelingen kunnen er zelfs voor zorgen dat je een geheel klachtenvrije allergie periode ondergaat.

​Waar moet je op letten?

Zorg er voor dat je de kinesiotape, of wel medical taping, aanbrengt voor het begin van het hooikoortsseizoen. Het is voor ieder persoon anders, ligt er aan van welke pollen je last hebt.

Zorg er daarnaast voor dat je de juiste kinesiotape gebruikt. Om een maximaal effect te realiseren is het van essentieel belang dat er gebruik gemaakt wordt van kwalitatief goede kinesiotape. De kwaliteit van de kinesiotape kun je bepalen door de dichtheid van het geweven elastische katoen. Kwalitatief goede kinesiotape is gemaakt van hele fijne organische katoenen vezels. Tevens dient de kinesiotape te beschikken over een krachtige lijmlaag. Om het maximale effect van de behandelmethode te realiseren dient de kinesiotape over een langere periode gedragen te kunnen worden. Een kwalitatief, goede kinesiotape mag niet loslaten tijdens intensief bewegen, zweten en zwemmen.

Sportzorg Cilia van de Camp voor de beste sportzorgmassage

​Sportzorg Cilia van de Camp levert al jaren en aan heel veel mensen met sportklachten de beste zorg om je weer fit te maken en te houden. Als je intensief beweegt is het goed om je spieren de zorg te geven die ze verdienen en bij klachten is het zaak je zo goed mogelijk te begeleiden voor het realiseren van herstel en revitalisatie. Wil je net als de vele honderden sporters alleen het beste voor je spieren, kies dan ook voor Sportzorg Cilia van de Camp.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.